JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    CSIKÓS TOKÁNY

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    CSIKÓS TOKÁNY Empty CSIKÓS TOKÁNY

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Jan. 22 2014, 12:16




    CSIKÓS TOKÁNY



    CSIKÓS TOKÁNY TbFYWGPd



    Hozzávalók (4 személyre):

    50 dkg marha- vagy sertéshús,
    10 dkg húsos füstölt szalonna,
    3 közepes vöröshagyma,
    4-5 ek. étolaj,
    2 kiskanál őrölt pirospaprika,
    2 csipetnyi őrölt bors,
    só,
    1 kis pohár tejföl,
    1 evőkanál liszt.

    Elkészítés:

    A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

    A hagymákat megtisztítjuk, és vagy finomra aprítjuk, vagy félkarikákra vágjuk (nálunk az utóbbi a szokás).

    A szalonnát és a hagymát az étolajon állandóan kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon könnyen odaég!) A hagymát nem szabad megbarnítani, csak addig süssük, amíg kissé össze nem esik.

    Hozzáadjuk a húst, és tovább keverjük.

    Mikor a húsdarabok körben mindenütt kifehéredtek, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, levesszük a tűzről, és felöntjük fél pohár hideg vízzel.

    Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, aztán lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet.

    Mikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, felöntjük fél pohár vízzel, és a húshoz öntjük. Jól megkeverjük, aztán az újraforrástól számítva még tíz percig főzzük.

    Legnépszerűbb körete a nokedli, de tálalhatod rizzsel vagy tésztával is.

     

    ---------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 16:48