JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Tejszínes karamella

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Tejszínes karamella  Empty Tejszínes karamella

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jún. 05 2012, 21:29


    Tejszínes karamella

    (omlós és nagyon finom! )



    Tejszínes karamella  Tejsz%C3%ADnes%20karamella



    Hozzávalók:

    50 dkg kristálycukor,
    4 dl tejszín,
    2 dl tej,
    1 vaníliarúd,
    alufólia,
    a kenéshez olaj.

    Elkészítés:

    A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük.
    A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk,
    majd mindkettőt a lábosba tesszük.
    Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém).
    Ekkor a vaníliarudat kivesszük.
    Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk.
    A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük.
    Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát,
    elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk.
    Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük.
    A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.



    ----------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 13:49