JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Cigánypecsenye ünnepi köntösben

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Cigánypecsenye ünnepi köntösben Empty Cigánypecsenye ünnepi köntösben

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 18:51




    Cigánypecsenye ünnepi köntösben




    Cigánypecsenye ünnepi köntösben Ciganypecsenye2




    Hozzávalók

    6 nagy szelet sertéskaraj vagy comb
    20 dkg (lehetőleg laposabb)füstölt szalonna
    3-4 gerezd fokhagyma
    1 kis fej vöröshagyma

    őrölt fekete bors
    fűszerpaprika

    Elkészítés

    A vöröshagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát nyomóban összezúzzuk.
    A hússzeleteket folpack alatt jól kiklopfoljuk.
    A szalonnát a hússzeletek hosszúságával megegyező hosszú, kb. 1-2 mm vastag 12 szeletre vágjuk. Sózzuk, enyhén borsozzuk a húst, majd a szeletek egyik oldalát egyenletesen végigkenjük zúzott fokhagymával.
    A szeletek két oldalán, párhuzamosan egymással négy-négy db, a szalonna szeletek szélességével(vagy egy picit nagyobb) megegyező nyílást vágunk.
    Ügyesen átbújtatjuk a nyílásokon a szalonna szeleteket, alulról kezdjük, aztán fölül, alul, fölül és kész.
    Ha a hús mindkét oldalán átbújtattuk a szalonnákat, akkor kisimítjuk a húst, ne hajoljon össze a szalonnák átbújtatása miatt.
    Egymásra rakjuk a hússzeleteket, kicsit hagyjuk állni egymáson, hadd járják át az ízek.
    Olajat melegítünk, beletesszük a hagyma szeleteket, megfonnyasztjuk, beletesszük a megtűzdelt hússzeleteket, gyorsan átpirítjuk mindkét oldalukat, majd közepes lángon pár perc alatt puhára pároljuk.
    Ha megpuhult a hús, felemeljük a lángot és a tetejét pirosra sütjük, így az átfont szalonna is megpirul, maga a látvány is étvágygerjesztő lesz.

    Tálaláskor ízlés szerint meghintjük fűszerpaprikával.
    Sült hasábburgonyával körítjük.



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 23:59