Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Hozzávalók
6 nagy szelet sertéskaraj vagy comb
20 dkg (lehetőleg laposabb)füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
fűszerpaprika
Elkészítés
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát nyomóban összezúzzuk.
A hússzeleteket folpack alatt jól kiklopfoljuk.
A szalonnát a hússzeletek hosszúságával megegyező hosszú, kb. 1-2 mm vastag 12 szeletre vágjuk. Sózzuk, enyhén borsozzuk a húst, majd a szeletek egyik oldalát egyenletesen végigkenjük zúzott fokhagymával.
A szeletek két oldalán, párhuzamosan egymással négy-négy db, a szalonna szeletek szélességével(vagy egy picit nagyobb) megegyező nyílást vágunk.
Ügyesen átbújtatjuk a nyílásokon a szalonna szeleteket, alulról kezdjük, aztán fölül, alul, fölül és kész.
Ha a hús mindkét oldalán átbújtattuk a szalonnákat, akkor kisimítjuk a húst, ne hajoljon össze a szalonnák átbújtatása miatt.
Egymásra rakjuk a hússzeleteket, kicsit hagyjuk állni egymáson, hadd járják át az ízek.
Olajat melegítünk, beletesszük a hagyma szeleteket, megfonnyasztjuk, beletesszük a megtűzdelt hússzeleteket, gyorsan átpirítjuk mindkét oldalukat, majd közepes lángon pár perc alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult a hús, felemeljük a lángot és a tetejét pirosra sütjük, így az átfont szalonna is megpirul, maga a látvány is étvágygerjesztő lesz.
Tálaláskor ízlés szerint meghintjük fűszerpaprikával.
Sült hasábburgonyával körítjük.
Hozzávalók
6 nagy szelet sertéskaraj vagy comb
20 dkg (lehetőleg laposabb)füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
fűszerpaprika
Elkészítés
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát nyomóban összezúzzuk.
A hússzeleteket folpack alatt jól kiklopfoljuk.
A szalonnát a hússzeletek hosszúságával megegyező hosszú, kb. 1-2 mm vastag 12 szeletre vágjuk. Sózzuk, enyhén borsozzuk a húst, majd a szeletek egyik oldalát egyenletesen végigkenjük zúzott fokhagymával.
A szeletek két oldalán, párhuzamosan egymással négy-négy db, a szalonna szeletek szélességével(vagy egy picit nagyobb) megegyező nyílást vágunk.
Ügyesen átbújtatjuk a nyílásokon a szalonna szeleteket, alulról kezdjük, aztán fölül, alul, fölül és kész.
Ha a hús mindkét oldalán átbújtattuk a szalonnákat, akkor kisimítjuk a húst, ne hajoljon össze a szalonnák átbújtatása miatt.
Egymásra rakjuk a hússzeleteket, kicsit hagyjuk állni egymáson, hadd járják át az ízek.
Olajat melegítünk, beletesszük a hagyma szeleteket, megfonnyasztjuk, beletesszük a megtűzdelt hússzeleteket, gyorsan átpirítjuk mindkét oldalukat, majd közepes lángon pár perc alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult a hús, felemeljük a lángot és a tetejét pirosra sütjük, így az átfont szalonna is megpirul, maga a látvány is étvágygerjesztő lesz.
Tálaláskor ízlés szerint meghintjük fűszerpaprikával.
Sült hasábburgonyával körítjük.