CIGÁNYPECSENYE, ahogy én szeretem
Hozzávalók:
60 dkg sertéstarja
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg húsos szalonna
25 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanálnyi só
1 kiskanál fehér őrölt bors
1 dl étolaj
1 evőkanál Pirospaprika
Elkészítés
Az olajba tesszük a sót, borsot, fokhagymát, összekeverjük, a szeletekre vágott tarját beleforgatjuk.
3 órahosszáig betesszük a hűtőbe.
A szalonnát négyfelé vágjuk, bevagdossuk, kisütjük, félretesszük.
A vöröshagymát karikákra vágjuk, és a szalonnazsírban kisütjük, félretesszük.
A megmaradt zsírt kicsit kipótoljuk, és megsütjük benne a húst.
Sült burgonyával tálaljuk.
A burgonya mellé rakjuk a kétféle sült szalonnát és a húst, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a sült hagymakarikákat.
Salátát, uborkát adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
60 dkg sertéstarja
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg húsos szalonna
25 dkg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanálnyi só
1 kiskanál fehér őrölt bors
1 dl étolaj
1 evőkanál Pirospaprika
Elkészítés
Az olajba tesszük a sót, borsot, fokhagymát, összekeverjük, a szeletekre vágott tarját beleforgatjuk.
3 órahosszáig betesszük a hűtőbe.
A szalonnát négyfelé vágjuk, bevagdossuk, kisütjük, félretesszük.
A vöröshagymát karikákra vágjuk, és a szalonnazsírban kisütjük, félretesszük.
A megmaradt zsírt kicsit kipótoljuk, és megsütjük benne a húst.
Sült burgonyával tálaljuk.
A burgonya mellé rakjuk a kétféle sült szalonnát és a húst, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a sült hagymakarikákat.
Salátát, uborkát adhatunk hozzá.