Fehérbab főzelék, pikáns ízű
Hozzávalók:
30 dkg fehér szárazbab
2 babérlevél
2 ek. liszt
1 ek. zsír
só
pici cukor,
pici ecet
Elkészítése:
Az előzően beáztatott babot feltesszük főni.
Beleteszünk egy kis sót, és a babérleveleket, majd felengedjük vízzel, hogy jól ellepje.
Ha megfőtt, akkor a lisztből, és a zsírból vékony rántást készítünk, és berántjuk vele
a főzeléket.
Ha kell, akkor öntünk még rá vizet.
Végezetül ízesítjük pici cukorral, és pici ecettel, ez adja meg a pikáns ízét.
Feltéttel tálaljuk, én most fűszeres sült csirkemell csíkokat tettem rá.
jó étvágyat kívánok! :
----------------------------------
Hozzávalók:
30 dkg fehér szárazbab
2 babérlevél
2 ek. liszt
1 ek. zsír
só
pici cukor,
pici ecet
Elkészítése:
Az előzően beáztatott babot feltesszük főni.
Beleteszünk egy kis sót, és a babérleveleket, majd felengedjük vízzel, hogy jól ellepje.
Ha megfőtt, akkor a lisztből, és a zsírból vékony rántást készítünk, és berántjuk vele
a főzeléket.
Ha kell, akkor öntünk még rá vizet.
Végezetül ízesítjük pici cukorral, és pici ecettel, ez adja meg a pikáns ízét.
Feltéttel tálaljuk, én most fűszeres sült csirkemell csíkokat tettem rá.
jó étvágyat kívánok! :
----------------------------------