Kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta metélve (ujjnyi vastag kb)
2 szem közepes krumpli vékony kockára vágva
só
bors
2 gerezd fokhagyma
olaj
2 ek liszt
kevés pirospaprika
majoránna
Elkészítés:
Felteszem főni a kelkáposztát a krumplival annyi vízben, hogy éppen ellepje,
teszek bele sót, borsot, majoránnát fokhagymát (zúzva), és fedő alatt párolom.
Ha majdnem puha, akkor berántom:
Zsemleszínű rántáshoz, miután levettem a tűzről, rakok kevés pirospaprikát,
majd kevés hideg vízzel gyors kevergetés közben felengedem,
és hozzáteszem a kelkáposztához.
Kevergetve összeforralom.
--------------------------------------
Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta metélve (ujjnyi vastag kb)
2 szem közepes krumpli vékony kockára vágva
só
bors
2 gerezd fokhagyma
olaj
2 ek liszt
kevés pirospaprika
majoránna
Elkészítés:
Felteszem főni a kelkáposztát a krumplival annyi vízben, hogy éppen ellepje,
teszek bele sót, borsot, majoránnát fokhagymát (zúzva), és fedő alatt párolom.
Ha majdnem puha, akkor berántom:
Zsemleszínű rántáshoz, miután levettem a tűzről, rakok kevés pirospaprikát,
majd kevés hideg vízzel gyors kevergetés közben felengedem,
és hozzáteszem a kelkáposztához.
Kevergetve összeforralom.
--------------------------------------