Savanyúkáposzta főzelék húsgombóccal
Hozzávalók 6 személyre
* 1 kg savanyú káposzta
* 1/2 szál füstölt kolbász, v. 10 dkg füstölt szalonna
* 2 ek. zabkorpa (sűrítőnek)
* só
* babérlevél
* őrölt bors
Gombóchoz:
* 1 egész csirkemell filé
* 10 dkg rizs
* 2 db tojás
* 1 ek. zabkorpa
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 kisfej vöröshagyma
* 1 ek. víz
* 1 kk. pirospaprika
* 1 kk. só
* 1 kk. őrölt bors
Elkészítése:
1. A lábas (6 literes) aljára tesszük a füstölt kolbászt, vagy szalonnát, majd a savanyú káposztát, és a fűszereket, és a zabkorpát. Feltesszük főni.
2. Ledaráljuk a húst, a fokhagymát, és a vöröshagymát.
3. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és gombócokat készítünk belőle.
4. A lábasban félrehúzogatjuk a káposztát, és a gombócokat belerakjuk és a tetejére húzunk a káposztából, hogy minden gombóc be legyen takarva.
5. Annyi vizet önünk rá, hogy jól ellepje. (a tetejére szórhatunk egy kis marék rizst is)
6. készre főzzük. (max. 1 óra.)
Hozzávalók 6 személyre
* 1 kg savanyú káposzta
* 1/2 szál füstölt kolbász, v. 10 dkg füstölt szalonna
* 2 ek. zabkorpa (sűrítőnek)
* só
* babérlevél
* őrölt bors
Gombóchoz:
* 1 egész csirkemell filé
* 10 dkg rizs
* 2 db tojás
* 1 ek. zabkorpa
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 kisfej vöröshagyma
* 1 ek. víz
* 1 kk. pirospaprika
* 1 kk. só
* 1 kk. őrölt bors
Elkészítése:
1. A lábas (6 literes) aljára tesszük a füstölt kolbászt, vagy szalonnát, majd a savanyú káposztát, és a fűszereket, és a zabkorpát. Feltesszük főni.
2. Ledaráljuk a húst, a fokhagymát, és a vöröshagymát.
3. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és gombócokat készítünk belőle.
4. A lábasban félrehúzogatjuk a káposztát, és a gombócokat belerakjuk és a tetejére húzunk a káposztából, hogy minden gombóc be legyen takarva.
5. Annyi vizet önünk rá, hogy jól ellepje. (a tetejére szórhatunk egy kis marék rizst is)
6. készre főzzük. (max. 1 óra.)
-------------------------