JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Savanyúkáposzta főzelék húsgombóccal

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Savanyúkáposzta főzelék húsgombóccal Empty Savanyúkáposzta főzelék húsgombóccal

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 09 2011, 08:20


    Savanyúkáposzta főzelék húsgombóccal


    Savanyúkáposzta főzelék húsgombóccal Kaja005


    Hozzávalók 6 személyre

    * 1 kg savanyú káposzta
    * 1/2 szál füstölt kolbász, v. 10 dkg füstölt szalonna
    * 2 ek. zabkorpa (sűrítőnek)
    * só
    * babérlevél
    * őrölt bors


    Gombóchoz:

    * 1 egész csirkemell filé
    * 10 dkg rizs
    * 2 db tojás
    * 1 ek. zabkorpa
    * 4 gerezd fokhagyma
    * 1 kisfej vöröshagyma
    * 1 ek. víz
    * 1 kk. pirospaprika
    * 1 kk. só
    * 1 kk. őrölt bors

    Elkészítése:

    1. A lábas (6 literes) aljára tesszük a füstölt kolbászt, vagy szalonnát, majd a savanyú káposztát, és a fűszereket, és a zabkorpát. Feltesszük főni.
    2. Ledaráljuk a húst, a fokhagymát, és a vöröshagymát.
    3. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és gombócokat készítünk belőle.
    4. A lábasban félrehúzogatjuk a káposztát, és a gombócokat belerakjuk és a tetejére húzunk a káposztából, hogy minden gombóc be legyen takarva.
    5. Annyi vizet önünk rá, hogy jól ellepje. (a tetejére szórhatunk egy kis marék rizst is)
    6. készre főzzük. (max. 1 óra.)

    -------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 12:04