JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Buborék süti (édes)

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Buborék süti (édes) Empty Buborék süti (édes)

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Jún. 04 2012, 19:26




    Buborék süti (édes)


    Buborék süti (édes) Bubor%C3%A9ks%C3%BCti%20009



    Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    langyos tej/ vagy víz
    3 dkg élesztő
    2 ek, porcukor

    olaj, a sütéshez

    Elkészítés:

    A sózott, liszthez adjuk a pici cukorral elkevert, 1 dl langyos tejben(vagy vízben) felfuttatott élesztőt, és a maradék cukrot.
    További tej vagy víz hozzáadásával galuska keménységű tésztát készítünk.
    Langyos helyen letakarva 1 órán át kelesztjük.
    Forró, bő olajba kis kanállal halmocskákat dobunk, és pirosra sütjük.
    Ha elegendő olajban sütjük, akkor sütés közben magától megfordulnak.

    Kakaóval, vagy fahéjjal, vagy dióval elkevert porcukorba hempergetjük.
    De lehet simán porcukorba hempergetni, és baracklekvárral tálalni is.

    Jó étvágyat hozzá! yes:


    Megjegyzés:

    A buborék sütinek van a sós változata is, ami ugyanígy készül, de a cukor
    helyett 1 kk. sót teszünk a tészta alapba.
    Tálalni tejföllel, sajtos-tejfölösként, vagy fokhagymás-tejfölösen lehet.


    --------------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 01 2024, 06:39