Buborék süti (édes)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
langyos tej/ vagy víz
3 dkg élesztő
2 ek, porcukor
só
olaj, a sütéshez
Elkészítés:
A sózott, liszthez adjuk a pici cukorral elkevert, 1 dl langyos tejben(vagy vízben) felfuttatott élesztőt, és a maradék cukrot.
További tej vagy víz hozzáadásával galuska keménységű tésztát készítünk.
Langyos helyen letakarva 1 órán át kelesztjük.
Forró, bő olajba kis kanállal halmocskákat dobunk, és pirosra sütjük.
Ha elegendő olajban sütjük, akkor sütés közben magától megfordulnak.
Kakaóval, vagy fahéjjal, vagy dióval elkevert porcukorba hempergetjük.
De lehet simán porcukorba hempergetni, és baracklekvárral tálalni is.
Jó étvágyat hozzá! :
Megjegyzés:
A buborék sütinek van a sós változata is, ami ugyanígy készül, de a cukor
helyett 1 kk. sót teszünk a tészta alapba.
Tálalni tejföllel, sajtos-tejfölösként, vagy fokhagymás-tejfölösen lehet.
--------------------------------------
Hozzávalók:
50 dkg liszt
langyos tej/ vagy víz
3 dkg élesztő
2 ek, porcukor
só
olaj, a sütéshez
Elkészítés:
A sózott, liszthez adjuk a pici cukorral elkevert, 1 dl langyos tejben(vagy vízben) felfuttatott élesztőt, és a maradék cukrot.
További tej vagy víz hozzáadásával galuska keménységű tésztát készítünk.
Langyos helyen letakarva 1 órán át kelesztjük.
Forró, bő olajba kis kanállal halmocskákat dobunk, és pirosra sütjük.
Ha elegendő olajban sütjük, akkor sütés közben magától megfordulnak.
Kakaóval, vagy fahéjjal, vagy dióval elkevert porcukorba hempergetjük.
De lehet simán porcukorba hempergetni, és baracklekvárral tálalni is.
Jó étvágyat hozzá! :
Megjegyzés:
A buborék sütinek van a sós változata is, ami ugyanígy készül, de a cukor
helyett 1 kk. sót teszünk a tészta alapba.
Tálalni tejföllel, sajtos-tejfölösként, vagy fokhagymás-tejfölösen lehet.
--------------------------------------