Zabpelyhes-almás süti
hozzávalók 8 főre
* 500 g apró szemű zabpehely
* 1 kg savanykás alma
* 100 g durvára vágott dió
* 100 g vaj
* 2 tk őrölt fahéj
* csipetnyi só
* zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)
elkészítés
1. Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
2. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvaszott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
3. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
4. 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.
hozzávalók 8 főre
* 500 g apró szemű zabpehely
* 1 kg savanykás alma
* 100 g durvára vágott dió
* 100 g vaj
* 2 tk őrölt fahéj
* csipetnyi só
* zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)
elkészítés
1. Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
2. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvaszott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
3. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
4. 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.
-------------------------