Kedvenc túrós pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (lehetőleg rétesliszt legyen, mert akkor omlósabb)
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 2+1 tojás
- 2 teáskanál só
- köménymag, a tetejére
Elkészítés:
A margarint összemorzsolom a liszttel és a sóval.
Hozzáadom a túrót és a 2 felvert tojást.
Alaposan összegyúrom, majd alufóliával letakarva (vagy abba belecsomagolva) hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyújtom (ki milyen vastagon szereti),
tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tepsire rakom, amit nem kell kikenni, sem kilisztezni.
Tetejét megkenem a 3. felvert tojással, és köménymaggal megszórom.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütöm, amíg szép aranybarna lesz.
(Légkeveréses sütésnél egy kis fémlábasba vizet teszek a sütő aljába, így nem szárad ki a tészta.
Hamarabb és egyenletesebben sül.)
A megadott mennyiség két nagy tepsibe fér bele, azaz két adagban sütöm ki.
Jó étvágyat hozzá!
--------------------------------
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (lehetőleg rétesliszt legyen, mert akkor omlósabb)
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 2+1 tojás
- 2 teáskanál só
- köménymag, a tetejére
Elkészítés:
A margarint összemorzsolom a liszttel és a sóval.
Hozzáadom a túrót és a 2 felvert tojást.
Alaposan összegyúrom, majd alufóliával letakarva (vagy abba belecsomagolva) hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyújtom (ki milyen vastagon szereti),
tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tepsire rakom, amit nem kell kikenni, sem kilisztezni.
Tetejét megkenem a 3. felvert tojással, és köménymaggal megszórom.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütöm, amíg szép aranybarna lesz.
(Légkeveréses sütésnél egy kis fémlábasba vizet teszek a sütő aljába, így nem szárad ki a tészta.
Hamarabb és egyenletesebben sül.)
A megadott mennyiség két nagy tepsibe fér bele, azaz két adagban sütöm ki.
Jó étvágyat hozzá!
--------------------------------