JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Mini túrós batyu

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Mini túrós batyu Empty Mini túrós batyu

Témanyitás  Jolcsi Csüt. Ápr. 21 2011, 22:11

Mini túrós batyu

A mélyhűtött leveles tészta jó barátunk. Kihúzza a csávából az időhiányban szenvedő, dolgozó népeket. Félig felolvasztva lehet darabolni, és a visszafagyasztás sem árt neki.

Mini túrós batyu Image

Hozzávalók:

- fél adag mélyhűtött leveles tészta
    - negyed kiló sovány tehéntúró
    - 1 citrom héja
    - 1 tojás sárgája
    - 3 zacskó vaníliás cukor
    - két kanál méz
    - 1 deci tejföl

* A tésztát körülbelül 3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd éles késsel 12 négyszögre vágjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a vajas tészta úgy sül meg szépen, ha ő maga még szinte fagyos, de a sütő jó meleg.
    * A túróba mindent belekeverünk, de a tojásnak csak a felét. A négyszögletes tésztadarabokra egy-egy bő kanállal halmozunk, és tojásba mártott ujjakkal a sarkokat összecsippentjük. Jó erősen, mert csak így marad egyben a batyunk. Nem kell azonban teljesen szorosra összezárni, mert a párának el kell távoznia valahol.
    * Ha már megáll a lábán, kenegessünk meg az oldalát is a tojással. A batyukat addig süssük – előmelegített, 200 fokos sütőben –, míg halvány karamellszínűek nem lesznek és enyhén megemelkednek. A porcukor opcionális. Látványra mindenképpen szebb, csak ne felejtsük el, hogy még nincs vége a hétnek.

* Tipp! *

A porcukor (kristálycukor) alternatívájaként érdemes kipróbálni a
    * nyírfacukrot.
    Nemcsak ezen az „önmegtartoztató” héten. Olyan természetes cukorféle,
    - ami nem hizlal.
    - Alacsony a kalória- és szénhidráttartalma.
    - Lúgosító, méregtelenítő hatású, gyorsítja az emésztést.
    - Cukorbetegek, candidások is fogyaszthatják.

----------------------------------------

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:24