Mini túrós batyu
A mélyhűtött leveles tészta jó barátunk. Kihúzza a csávából az időhiányban szenvedő, dolgozó népeket. Félig felolvasztva lehet darabolni, és a visszafagyasztás sem árt neki.
Hozzávalók:
- fél adag mélyhűtött leveles tészta
- negyed kiló sovány tehéntúró
- 1 citrom héja
- 1 tojás sárgája
- 3 zacskó vaníliás cukor
- két kanál méz
- 1 deci tejföl
* A tésztát körülbelül 3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd éles késsel 12 négyszögre vágjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a vajas tészta úgy sül meg szépen, ha ő maga még szinte fagyos, de a sütő jó meleg.
* A túróba mindent belekeverünk, de a tojásnak csak a felét. A négyszögletes tésztadarabokra egy-egy bő kanállal halmozunk, és tojásba mártott ujjakkal a sarkokat összecsippentjük. Jó erősen, mert csak így marad egyben a batyunk. Nem kell azonban teljesen szorosra összezárni, mert a párának el kell távoznia valahol.
* Ha már megáll a lábán, kenegessünk meg az oldalát is a tojással. A batyukat addig süssük – előmelegített, 200 fokos sütőben –, míg halvány karamellszínűek nem lesznek és enyhén megemelkednek. A porcukor opcionális. Látványra mindenképpen szebb, csak ne felejtsük el, hogy még nincs vége a hétnek.
* Tipp! *
A porcukor (kristálycukor) alternatívájaként érdemes kipróbálni a
* nyírfacukrot.
Nemcsak ezen az „önmegtartoztató” héten. Olyan természetes cukorféle,
- ami nem hizlal.
- Alacsony a kalória- és szénhidráttartalma.
- Lúgosító, méregtelenítő hatású, gyorsítja az emésztést.
- Cukorbetegek, candidások is fogyaszthatják.
----------------------------------------
A mélyhűtött leveles tészta jó barátunk. Kihúzza a csávából az időhiányban szenvedő, dolgozó népeket. Félig felolvasztva lehet darabolni, és a visszafagyasztás sem árt neki.
Hozzávalók:
- fél adag mélyhűtött leveles tészta
- negyed kiló sovány tehéntúró
- 1 citrom héja
- 1 tojás sárgája
- 3 zacskó vaníliás cukor
- két kanál méz
- 1 deci tejföl
* A tésztát körülbelül 3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd éles késsel 12 négyszögre vágjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a vajas tészta úgy sül meg szépen, ha ő maga még szinte fagyos, de a sütő jó meleg.
* A túróba mindent belekeverünk, de a tojásnak csak a felét. A négyszögletes tésztadarabokra egy-egy bő kanállal halmozunk, és tojásba mártott ujjakkal a sarkokat összecsippentjük. Jó erősen, mert csak így marad egyben a batyunk. Nem kell azonban teljesen szorosra összezárni, mert a párának el kell távoznia valahol.
* Ha már megáll a lábán, kenegessünk meg az oldalát is a tojással. A batyukat addig süssük – előmelegített, 200 fokos sütőben –, míg halvány karamellszínűek nem lesznek és enyhén megemelkednek. A porcukor opcionális. Látványra mindenképpen szebb, csak ne felejtsük el, hogy még nincs vége a hétnek.
* Tipp! *
A porcukor (kristálycukor) alternatívájaként érdemes kipróbálni a
* nyírfacukrot.
Nemcsak ezen az „önmegtartoztató” héten. Olyan természetes cukorféle,
- ami nem hizlal.
- Alacsony a kalória- és szénhidráttartalma.
- Lúgosító, méregtelenítő hatású, gyorsítja az emésztést.
- Cukorbetegek, candidások is fogyaszthatják.
----------------------------------------