JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Túrós pogácsa

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Túrós pogácsa Empty Túrós pogácsa

Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 09 2011, 08:51

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa Turopogibig

hozzávalók 4 főre

* 25 dkg margarin
    * 2 dl tejföl
    * 50 dkg liszt
    * 1 tojás
    * 25 dkg túró
    * 3 dkg élesztő
    * 3 tk só
    * 25 dkg reszelt sajt
    * 1 tojás megkenni a tetejét
    * köménymag vagy szezámmag a tetejére

elkészítés

1. A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miután jól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
    2. A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet kétszer megismételjük.
    3. A tésztát kinyújtjuk, a tetejét késsel bevágdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
    4. A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és meghintjük a reszelt sajttal. Szórhatunk a tetejére köménymagot, vagy szezámmagot.
    5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben, légkeveréses módon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.

--------------------------

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:35