TEJSZÍNES BARACKFAGYI
Hozzávalók:
4 dl víz
30 dkg cukor
25- 30 dkg barack
1 citrom leve
0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzök,
majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.
(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni)
tovább főzöm majd kihűtöm.
Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem,
majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot.
Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal.
Lefagyasztjuk és kész!
Kellemes hűsítő.
--------------------------------
Hozzávalók:
4 dl víz
30 dkg cukor
25- 30 dkg barack
1 citrom leve
0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzök,
majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.
(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni)
tovább főzöm majd kihűtöm.
Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem,
majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot.
Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal.
Lefagyasztjuk és kész!
Kellemes hűsítő.
--------------------------------