Sajtos masnik
Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 dl főzőtejszín
1 teásk. sütő rum
12 dkg sajt
1 tojás
1 teásk. só
kenéshez-szóráshoz:
1 tojás fehérje
köménymag, szezámmag
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,
a tojást, a langyos tejszínt, a rumot, a tál szélére körbe szórjuk a sót,
(amit nem kell túl szűken mérni), a közepébe pedig az élesztőt belemorzsoljuk.
Jól összedolgozzuk a tésztát, és egy órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, tojásfehérjével bekenjük a tetejét, majd rádlival rudakat vágunk ki belőle.
Minden darabot egy teljes fordulattal megcsavarjuk a közepén (a két megkent vége felfelé álljon),
majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 dl főzőtejszín
1 teásk. sütő rum
12 dkg sajt
1 tojás
1 teásk. só
kenéshez-szóráshoz:
1 tojás fehérje
köménymag, szezámmag
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,
a tojást, a langyos tejszínt, a rumot, a tál szélére körbe szórjuk a sót,
(amit nem kell túl szűken mérni), a közepébe pedig az élesztőt belemorzsoljuk.
Jól összedolgozzuk a tésztát, és egy órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, tojásfehérjével bekenjük a tetejét, majd rádlival rudakat vágunk ki belőle.
Minden darabot egy teljes fordulattal megcsavarjuk a közepén (a két megkent vége felfelé álljon),
majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.