Almaszósz, ahogy a legfinomabb
Hozzávalók:
4 db alma
1 kis pohár tejföl
1 púpos ek liszt
1 mokkás kanál fahéj
5 szem szegfűszeg
1 egész citrom
cukor ízlés szerint
1 csipet só
Elkészítés:
Az almát apró, lapos darabokra vágom és annyi vízzel, hogy éppen ellepje felteszem főni.
A cukrot, fahéjat, a sót, a szegfűszeget hozzáadjuk, és a
citromot vékony karikákra szeletelve szintén.
Amikor puhára főtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Megjegyzés:
Fokhagymás sűlt csirkemellet, és sós vízben főtt burgonyát szoktam hozzá tálalni.
De nagyon finom magában, lehűtve is!
Jó kis csemege!
---------------------------------
Hozzávalók:
4 db alma
1 kis pohár tejföl
1 púpos ek liszt
1 mokkás kanál fahéj
5 szem szegfűszeg
1 egész citrom
cukor ízlés szerint
1 csipet só
Elkészítés:
Az almát apró, lapos darabokra vágom és annyi vízzel, hogy éppen ellepje felteszem főni.
A cukrot, fahéjat, a sót, a szegfűszeget hozzáadjuk, és a
citromot vékony karikákra szeletelve szintén.
Amikor puhára főtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Megjegyzés:
Fokhagymás sűlt csirkemellet, és sós vízben főtt burgonyát szoktam hozzá tálalni.
De nagyon finom magában, lehűtve is!
Jó kis csemege!
---------------------------------