Szalalkális sajtos perec
hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
2 dkg szalalkáli
1 ek tej
2 dl tejföl
1 db tojás
1-2 tk só
őrölt kömény (ízlés szerint)
tojás a kenéshez
elkészítés
A lisztet, margarint, 15 dkg reszelt sajtot, tejfölt, egész tojást, sót, köményt, a kanál tejben feloldott szalalkálit alaposan összegyúrjuk.
Két órát pihentetjük, majd 1 cm-re nyújtjuk.
Perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, egymástól kissé távolabb.
Tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk.
200 fokos sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
2 dkg szalalkáli
1 ek tej
2 dl tejföl
1 db tojás
1-2 tk só
őrölt kömény (ízlés szerint)
tojás a kenéshez
elkészítés
A lisztet, margarint, 15 dkg reszelt sajtot, tejfölt, egész tojást, sót, köményt, a kanál tejben feloldott szalalkálit alaposan összegyúrjuk.
Két órát pihentetjük, majd 1 cm-re nyújtjuk.
Perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, egymástól kissé távolabb.
Tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk.
200 fokos sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!