JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Szalalkális sajtos perec

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Szalalkális sajtos perec Empty Szalalkális sajtos perec

    Témanyitás  Jolcsi Vas. Dec. 30 2012, 15:17




    Szalalkális sajtos perec


    Szalalkális sajtos perec Sajtos-perec-009-ee



    hozzávalók

    50 dkg liszt
    25 dkg margarin
    25 dkg reszelt sajt
    2 dkg szalalkáli
    1 ek tej
    2 dl tejföl
    1 db tojás
    1-2 tk só
    őrölt kömény (ízlés szerint)
    tojás a kenéshez

    elkészítés

    A lisztet, margarint, 15 dkg reszelt sajtot, tejfölt, egész tojást, sót, köményt, a kanál tejben feloldott szalalkálit alaposan összegyúrjuk.
    Két órát pihentetjük, majd 1 cm-re nyújtjuk.
    Perecszaggatóval kiszaggatjuk.
    Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, egymástól kissé távolabb.
    Tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk.

    200 fokos sütőben megsütjük.
    Jó étvágyat!




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:11