Bundás alma
hozzávalók:
2 nagy db alma
2,5 dl étolaj a sütéshez
fahéjas porcukor a megszórásához
A palacsintatésztához:
1 tojás
10 dkg liszt
1 dl tej
0,5 dl víz
elkészítése:
Az almát megmossuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.
Ha nem tudjuk a magházat kiszúrni,
akkor szeletelés után távolítsuk el a magházat, hegyes késsel.
A tojásból, lisztből, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az olajat felforrósítjuk.
Az almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és
a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
--------------------------
hozzávalók:
2 nagy db alma
2,5 dl étolaj a sütéshez
fahéjas porcukor a megszórásához
A palacsintatésztához:
1 tojás
10 dkg liszt
1 dl tej
0,5 dl víz
elkészítése:
Az almát megmossuk, a közepét kiszúrjuk és 1 cm vastag karikákra szeljük.
Ha nem tudjuk a magházat kiszúrni,
akkor szeletelés után távolítsuk el a magházat, hegyes késsel.
A tojásból, lisztből, tejből és vízből sűrű palacsintatésztát keverünk.
Az olajat felforrósítjuk.
Az almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába és
a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
--------------------------