Alma bundában recept
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- csipet só
- fahéjas porcukor vagy méz
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, fel karikázzuk és a közepéből a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval.
A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük.
Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne.
Végén fahájas porcukorral megszórjuk, vagy mézzel leöntjük.
Tanácsok:
Nem kell a tésztába cukor,
és a porcukor sem kell feltétlen a ,,fánkok" tetejére, mert ezek nélkül is édes lesz.
-----------------------------------------
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- csipet só
- fahéjas porcukor vagy méz
- sütéshez olaj
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, fel karikázzuk és a közepéből a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval.
A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük.
Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne.
Végén fahájas porcukorral megszórjuk, vagy mézzel leöntjük.
Tanácsok:
Nem kell a tésztába cukor,
és a porcukor sem kell feltétlen a ,,fánkok" tetejére, mert ezek nélkül is édes lesz.
-----------------------------------------