Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 közepes vöröshagyma
2 nagyobb zöldpaprika
2 paradicsom
1 kávéskanál majoranna
só
őröltbors
pirospaprika
A tarhonyához:
25-30 dkg tarhonya
kétszer annyi sós viz mint a tarhonya
1 kisebb vöröshagyma
kevés olaj
kevés pirospaprika
Elkészítés:
A tarhonyához a vizet felforraljuk.
A hagymát nagyon apróra összevágjuk,
egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát.
A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával,
ráöntjük a vizet, majd fedő alatt készre pároljuk
A májhoz a vöröshagymát kockákra vágjuk,
a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felkockázzuk.
Ebből készítünk egy lecsós alapot.
Majd fűszerezzük, és hozzáadjuk a májat.
Készre pároljuk.
A tarhonyával tálaljuk.
----------------------------------