Almás csirkemáj
Hozzávalók:
1 fakanálnyi zsír
2 nagy fej vöröshagyma
1/2 kg csirkemáj
5 db nagy alma
kevés tej
só, bors
kevés citromlé
pici fahéj
pici cukor, ha nem édes az alma
Elkészítése:
A májat beáztatjuk egy kis tálban, és annyi tejben, hogy éppen ellepje.
Az almát meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, és a
Vöröshagymát is tisztítás után vékony csíkokra vagdaljuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd a májat tejjel együtt beleöntjük.
A cikkekre vágott almaszeleteket is.
Sózzuk, borsozzuk, forrás után hozzáadunk egy pici citromlét, és a csepp fahéjat.
Ha szükséges , akkor egy hangyányi cukrot adunk hozzá.
Így nagyon pikáns ízű lesz a májunk.
Kevés ideig főzzük, hogy nehogy megkeményedjen a máj.
Krumplipüré, vagy sült krumpli illik hozzá.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1 fakanálnyi zsír
2 nagy fej vöröshagyma
1/2 kg csirkemáj
5 db nagy alma
kevés tej
só, bors
kevés citromlé
pici fahéj
pici cukor, ha nem édes az alma
Elkészítése:
A májat beáztatjuk egy kis tálban, és annyi tejben, hogy éppen ellepje.
Az almát meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, és a
Vöröshagymát is tisztítás után vékony csíkokra vagdaljuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd a májat tejjel együtt beleöntjük.
A cikkekre vágott almaszeleteket is.
Sózzuk, borsozzuk, forrás után hozzáadunk egy pici citromlét, és a csepp fahéjat.
Ha szükséges , akkor egy hangyányi cukrot adunk hozzá.
Így nagyon pikáns ízű lesz a májunk.
Kevés ideig főzzük, hogy nehogy megkeményedjen a máj.
Krumplipüré, vagy sült krumpli illik hozzá.
Jó étvágyat!