JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Almás csirkemáj

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Almás csirkemáj Empty Almás csirkemáj

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Aug. 16 2012, 22:21




    Almás csirkemáj


    Almás csirkemáj Alm%C3%A1s%20csirkem%C3%A1j%20003



    Hozzávalók:

    1 fakanálnyi zsír
    2 nagy fej vöröshagyma
    1/2 kg csirkemáj
    5 db nagy alma
    kevés tej
    só, bors
    kevés citromlé
    pici fahéj
    pici cukor, ha nem édes az alma

    Elkészítése:

    A májat beáztatjuk egy kis tálban, és annyi tejben, hogy éppen ellepje.
    Az almát meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, és a
    Vöröshagymát is tisztítás után vékony csíkokra vagdaljuk.

    A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd a májat tejjel együtt beleöntjük.
    A cikkekre vágott almaszeleteket is.
    Sózzuk, borsozzuk, forrás után hozzáadunk egy pici citromlét, és a csepp fahéjat.
    Ha szükséges , akkor egy hangyányi cukrot adunk hozzá.
    Így nagyon pikáns ízű lesz a májunk.
    Kevés ideig főzzük, hogy nehogy megkeményedjen a máj.

    Krumplipüré, vagy sült krumpli illik hozzá.

    Jó étvágyat! yes




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 20:47