Bácskai gyuvecs recept
Hozzávalók
2 evőkanál étolaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
só, törött bors
75 dkg paradicsom,
2 dl megmosott nyers rizs,
50 dkg zöldpaprika,
4 szelet nem túl zsíros sertéstarja,
4 dl tejföl,
Elkészítés
A húst alaposan kiverjük és megsózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
Egy tűzálló tálat (akkorát, hogy a 4 szelet hús egymás mellé beleférjen) olajjal kikenünk,
az aljára terítjük a hagymakarikákat, utána a paradicsomkarikák felét rakjuk bele,
erre 1 dl rizst szórunk (fontos, hogy a rizs és a paradicsom egymás mellett legyen,
mert a nyers rizs a paradicsomnak a levében fog megfőni, megpuhulni),
a rizsre a paprikakarikák felét ráterítjük.
Ezután kerülnek rá a hússzeletek,
erre a maradék paprika (a hús zamatát a paprika adja meg),
a paprikára a maradék rizst szórjuk, és
a tetejére rakjuk a második adag paradicsomot.
Minden sort egy kicsit sózzunk meg, mert különben ízetlen lesz az étel.
Utána az egészet leöntjük 4 dl tejföllel,
befedjük, és 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük.
Nem szabad megkeverni!
Ezután levesszük a fedőt (vagy az alufóliát), visszatoljuk a sütőbe, és
még addig sütjük, míg a nedvességet teljesen magába nem szívta az egész, és
a teteje szép halványszínű nem lett.
-------------------------
Hozzávalók
2 evőkanál étolaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
só, törött bors
75 dkg paradicsom,
2 dl megmosott nyers rizs,
50 dkg zöldpaprika,
4 szelet nem túl zsíros sertéstarja,
4 dl tejföl,
Elkészítés
A húst alaposan kiverjük és megsózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
Egy tűzálló tálat (akkorát, hogy a 4 szelet hús egymás mellé beleférjen) olajjal kikenünk,
az aljára terítjük a hagymakarikákat, utána a paradicsomkarikák felét rakjuk bele,
erre 1 dl rizst szórunk (fontos, hogy a rizs és a paradicsom egymás mellett legyen,
mert a nyers rizs a paradicsomnak a levében fog megfőni, megpuhulni),
a rizsre a paprikakarikák felét ráterítjük.
Ezután kerülnek rá a hússzeletek,
erre a maradék paprika (a hús zamatát a paprika adja meg),
a paprikára a maradék rizst szórjuk, és
a tetejére rakjuk a második adag paradicsomot.
Minden sort egy kicsit sózzunk meg, mert különben ízetlen lesz az étel.
Utána az egészet leöntjük 4 dl tejföllel,
befedjük, és 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük.
Nem szabad megkeverni!
Ezután levesszük a fedőt (vagy az alufóliát), visszatoljuk a sütőbe, és
még addig sütjük, míg a nedvességet teljesen magába nem szívta az egész, és
a teteje szép halványszínű nem lett.
-------------------------