JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Császármorzsa egyszerűen

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Császármorzsa egyszerűen Empty Császármorzsa egyszerűen

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Feb. 20 2014, 07:54




    Császármorzsa egyszerűen


    Császármorzsa egyszerűen QuzidYZD



    Hozzávalók:

    10 dkg mazsola
    5 dl tej
    10 dkg kristálycukor
    1 csomag vaníliás cukor
    20 dkg búzadara
    4 tojás
    10 dkg vaj vaj
    1 citrom reszelt héja
    porcukor a szóráshoz


    Elkészítés:


    1. A mazsolát beáztatjuk.
    A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk.
    Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt,
    és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

    2. A tojásokat kettéválasztjuk.
    A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához.
    A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk,
    és ezt is a grízmasszához adjuk.
    A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.

    3. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük.
    A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni,
    felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe,
    kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

    4. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk.
    Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.



    -------------------------------

      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 11:03