Császármorzsa egyszerűen
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg búzadara
4 tojás
10 dkg vaj vaj
1 citrom reszelt héja
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1. A mazsolát beáztatjuk.
A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk.
Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt,
és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.
2. A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához.
A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk,
és ezt is a grízmasszához adjuk.
A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.
3. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük.
A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni,
felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe,
kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
4. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk.
Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.
-------------------------------