JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Dióhabos almás pite

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Dióhabos almás pite Empty Dióhabos almás pite

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Feb. 20 2014, 08:43




    Dióhabos almás pite


    Dióhabos almás pite ApyYsq2L



    Hozzávalók:

    Az omlós tésztához:

    30 dkg liszt
    20 dkg vaj
    10 dkg porcukor
    2 tojás sárgája
    3-4 evőkanál hideg víz
    csipet só


    A töltelékhez:

    2 kg alma
    10-15 dkg cukor (függ az almától)
    2 teáskanál őrölt fahéj
    reszelt citromhéj
    fél citrom leve
    A felső tésztához:
    4 tojás+a fenti maradék 2 tojásfehérje
    6 evőkanál cukor
    2 evőkanál liszt
    6 evőkanál darált dió
    4 evőkanál sárgabaracklekvár
    durvára darabolt dió


    Elkészítés:

    Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát,
    fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük,
    a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.

    Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával,
    és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük,
    majd rásimítjuk az almatölteléket.

    A dióhabhoz 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verünk.
    Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt.
    Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.

    A habot rásimítjuk az almatöltelékre,
    megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.

    A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük,
    szeleteljük és tálalhatjuk.



    ------------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:03