JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    MEGGYES PITE

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    MEGGYES PITE Empty MEGGYES PITE

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Szept. 08 2012, 00:47




    MEGGYES PITE


    MEGGYES PITE Meggyespite_n



    Hozzávalók:

    Tésztához:

    50 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    25 dkg vaj
    2 tojás sárgája
    1 dl tejföl
    4 evőkanál cukor
    ½ citrom reszelt héja és leve
    1 csipetnyi só

    Töltelékhez:

    1 kg kimagozott meggy
    15 dkg cukor
    fahéj
    szóráshoz: zsemlemorzsa

    Tetejére: 1 tojásfehérje

    Elkészítése:

    A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot,
    és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
    Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük.
    A cipókat két lapra nyújtjuk, az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük.
    Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket.
    Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük,
    és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni.
    Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 °C – os sütőben, kb. 40 perc alatt szép pirosra kisütjük.





      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:31