JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    MEGGYES-RÁCSOS PITE

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    MEGGYES-RÁCSOS PITE Empty MEGGYES-RÁCSOS PITE

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Szept. 08 2012, 00:56





    MEGGYES-RÁCSOS PITE



    MEGGYES-RÁCSOS PITE Meggyesr%C3%A1csos



    Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
    50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
    10-12 dkg cukor
    kis fahéj

    A tésztához:

    50 dkg liszt
    25 dkg margarin
    kis só
    reszelt citromhéj
    1 tojás
    1-2 kanál tejföl
    12 dkg porcukor
    fél csomag sütőpor

    Elkészítése:

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen.
    Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
    A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe főni takarék lángra.
    Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt.
    Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet,
    tehetünk még vizet hozzá. Kb 5 dl legyen összesen.
    Ha kész, hagyjuk hűlni!
    A tésztát elfelezzük.
    Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb 10-15 percig elősütjük.
    Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk.
    Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük.
    Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!




      Pontos idő: Pént. Nov. 01 2024, 05:42