MEGGYES-RÁCSOS PITE
Hozzávalók:
A töltelékhez:
2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
10-12 dkg cukor
kis fahéj
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
kis só
reszelt citromhéj
1 tojás
1-2 kanál tejföl
12 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen.
Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe főni takarék lángra.
Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt.
Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet,
tehetünk még vizet hozzá. Kb 5 dl legyen összesen.
Ha kész, hagyjuk hűlni!
A tésztát elfelezzük.
Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb 10-15 percig elősütjük.
Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk.
Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük.
Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
A töltelékhez:
2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
10-12 dkg cukor
kis fahéj
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
kis só
reszelt citromhéj
1 tojás
1-2 kanál tejföl
12 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen.
Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe főni takarék lángra.
Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt.
Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet,
tehetünk még vizet hozzá. Kb 5 dl legyen összesen.
Ha kész, hagyjuk hűlni!
A tésztát elfelezzük.
Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb 10-15 percig elősütjük.
Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk.
Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük.
Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!