JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm Empty Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Dec. 12 2014, 11:08




    Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm


    Bejgli kelesztés nélkül• gyúrom-nyújtom-sütöm HFeICRUd



    3 rúd lesz a tésztából.

    Hozzávalók a tésztához:

    1 pohár tejföl (2 dl)
    1 pohár sertészsír
    2 tojás
    3 evőkanál cukor
    1 kávéskanál só
    5 dkg élesztő
    kb. 60-80 dkg liszt

    A kenéshez:
    1 tojás

    A máktöltelékhez (3 rúdhoz):

    50 dkg mák
    40 dkg cukor
    kevés tej
    2 csomag vaníliás cukor
    ízesíteni lehet reszelt citromhéjjal, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, birsalmasajttal, stb.

    A diótöltelékhez (3 rúdhoz):

    50 dkg dió
    40 dkg cukor
    kevés tej
    2 csomag vaníliás cukor
    ízesíteni hasonlóképpen lehet, mint a mákot

    Előre elkészítjük a tölteléket.
    A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot,
    összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni
    (én nem szoktam főzni), vagy a hozzávalók között felsorolt ízesítőanyagokat is hozzá lehet adni,
    ki melyiket szereti.

    A tésztához a tejfölt, az ugyanazzal a pohárral mért zsírt, a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk, belemorzsoljuk az élesztőt (elkeverjük, feloldjuk benne), végül összegyúrjuk a liszttel.
    Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk.
    Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen.
    Feltekerjük (ne túl szorosan!), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával,
    és már süthetjük is 180°C-ra előmelegített sütőben.



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:00