JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Grízes-krémes, sütés nélkül

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Grízes-krémes, sütés nélkül Empty Grízes-krémes, sütés nélkül

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Aug. 24 2012, 01:52




    Grízes-krémes, sütés nélkül


    Grízes-krémes, sütés nélkül Grizes-kremes-suti



    hozzávalók

    1 cs háztartási keksz
    1/2 l tej
    5 ek búzadara
    3 ek kristálycukor
    1 cs vaníliás cukor
    2 tojásfehérje

    Krémhez:

    1/2 l tej
    1 cs vaníliás pudingpor
    3 ek kristálycukor
    2 tojássárgája

    Tetejére:

    1 doboz 33%-os tejszín
    1 cs vaníliás cukor
    1 cs habfix
    csokoládéreszelék

    elkészítés

    Egy mélyebb közepes méretű tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel.
    A grízes masszához a tejből, darából, kristálycukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk.
    Míg a gríz forró, hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját.
    Az elkészült masszát rákenjük a keksz tetejére.
    Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
    A tejből, pudingporból, kristálycukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk,
    melyet még forrón a kihűlt darakására simítunk.
    A süteményt pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy alaposan összeálljon.
    A tetejére a tejszínt vaníliás cukorral, habfix-szel habbá verjük,
    majd a sütemény tetejére simítjuk, és megszórjuk reszelt csokival.





      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:13