Grízes-krémes, sütés nélkül
hozzávalók
1 cs háztartási keksz
1/2 l tej
5 ek búzadara
3 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojásfehérje
Krémhez:
1/2 l tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 ek kristálycukor
2 tojássárgája
Tetejére:
1 doboz 33%-os tejszín
1 cs vaníliás cukor
1 cs habfix
csokoládéreszelék
elkészítés
Egy mélyebb közepes méretű tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A grízes masszához a tejből, darából, kristálycukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk.
Míg a gríz forró, hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját.
Az elkészült masszát rákenjük a keksz tetejére.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A tejből, pudingporból, kristálycukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk,
melyet még forrón a kihűlt darakására simítunk.
A süteményt pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy alaposan összeálljon.
A tetejére a tejszínt vaníliás cukorral, habfix-szel habbá verjük,
majd a sütemény tetejére simítjuk, és megszórjuk reszelt csokival.
hozzávalók
1 cs háztartási keksz
1/2 l tej
5 ek búzadara
3 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojásfehérje
Krémhez:
1/2 l tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 ek kristálycukor
2 tojássárgája
Tetejére:
1 doboz 33%-os tejszín
1 cs vaníliás cukor
1 cs habfix
csokoládéreszelék
elkészítés
Egy mélyebb közepes méretű tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A grízes masszához a tejből, darából, kristálycukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk.
Míg a gríz forró, hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját.
Az elkészült masszát rákenjük a keksz tetejére.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A tejből, pudingporból, kristálycukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk,
melyet még forrón a kihűlt darakására simítunk.
A süteményt pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, hogy alaposan összeálljon.
A tetejére a tejszínt vaníliás cukorral, habfix-szel habbá verjük,
majd a sütemény tetejére simítjuk, és megszórjuk reszelt csokival.