Eperfagylalt recept
Hozzávalók:
1,5 dl tej
2 dl tejszín
10-12 dkg porcukor
30 dkg friss (vagy mélyhûtött) eper
1 evõkanál citromlé csipetnyi só
Elkészítés:
Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk.
Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk.
Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe.
Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet.
Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk.
Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk.
---------------------------------------
Hozzávalók:
1,5 dl tej
2 dl tejszín
10-12 dkg porcukor
30 dkg friss (vagy mélyhûtött) eper
1 evõkanál citromlé csipetnyi só
Elkészítés:
Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk.
Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk.
Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe.
Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet.
Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk.
Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk.
---------------------------------------