Hókifli recept
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
csipet só
2 kk cukor
kb 2- 2,5 dl tejföl
5 dkg élesztő
Töltelék:
2 db tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
vaníliás cukor
csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem,
csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.
Elkészítése:
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel,
és belemorzsoljuk az élesztőt is. (nem kell felfuttatni, és keleszteni sem kell a tésztát!)
Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval,
majd belefogatjuk a darált diót. A mákost is így készítjük el.
A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk,
majd egy nagyobb pohárral kb 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki.
A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflire formázzuk.
Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.