Képviselőfánk recept
Hozzávalók:
Fánktészta:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
2 dl víz
5 egész tojás
pici só
Vanília krém:
3 tojássárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3.5 dl tej
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban felforraljuk a sóval vizet, hozzáadjuk a zsírt.
Ha elolvadt a zsír, utána a liszt kerül bele, és addig keverni fakanállal, míg a massza összeáll.
Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.
Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 6 cm távolságra.
1 órát pihenjen.
Egyenletes, jó meleg sütőbe tegyük, 15 percig ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a tészta.
15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra.
Míg sül, addig elkészítjük a krémet:
A krémhez a tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra kavarjuk, a végén adjuk hozzá a tejet .
Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjének a habját óvatosan, hogy ne törjön.
Sütés után a fánk tetejét levágjuk,kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.
Tetejét van.cukorral szórjuk meg.
----------------------------------------
Hozzávalók:
Fánktészta:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
2 dl víz
5 egész tojás
pici só
Vanília krém:
3 tojássárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3.5 dl tej
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban felforraljuk a sóval vizet, hozzáadjuk a zsírt.
Ha elolvadt a zsír, utána a liszt kerül bele, és addig keverni fakanállal, míg a massza összeáll.
Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.
Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 6 cm távolságra.
1 órát pihenjen.
Egyenletes, jó meleg sütőbe tegyük, 15 percig ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a tészta.
15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra.
Míg sül, addig elkészítjük a krémet:
A krémhez a tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra kavarjuk, a végén adjuk hozzá a tejet .
Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjének a habját óvatosan, hogy ne törjön.
Sütés után a fánk tetejét levágjuk,kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.
Tetejét van.cukorral szórjuk meg.
----------------------------------------