JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Képviselőfánk recept

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Képviselőfánk recept Empty Képviselőfánk recept

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 20:04




    Képviselőfánk recept


    Képviselőfánk recept K%C3%A9pvisel%C5%91f%C3%A1nk



    Hozzávalók:

    Fánktészta:

    20 dkg liszt
    10 dkg zsír
    2 dl víz
    5 egész tojás
    pici só


    Vanília krém:

    3 tojássárgája
    1 cs. vaníliás pudingpor
    1 evőkanál liszt
    10 dkg cukor
    3.5 dl tej

    Elkészítés:
    Egy nagyobb fazékban felforraljuk a sóval vizet, hozzáadjuk a zsírt.
    Ha elolvadt a zsír, utána a liszt kerül bele, és addig keverni fakanállal, míg a massza összeáll.
    Tűzről levéve, még forrón, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük külön-külön, míg az edény falától elválik.
    Kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat rakunk, kb. 6 cm távolságra.
    1 órát pihenjen.
    Egyenletes, jó meleg sütőbe tegyük, 15 percig ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a tészta.
    15-20 perc után csökkentett hővel még 10 percig sütjük ropogósra.

    Míg sül, addig elkészítjük a krémet:

    A krémhez a tojássárgáját, pudingot, lisztet, cukrot habosra kavarjuk, a végén adjuk hozzá a tejet .
    Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, még forrón hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjének a habját óvatosan, hogy ne törjön.

    Sütés után a fánk tetejét levágjuk,kiszedjük a benne levő hártyás részt, s a krémmel megtöltjük.
    Tetejét van.cukorral szórjuk meg.


    ----------------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:04