JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Kocsonya készítése, Janesz részére

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Kocsonya készítése, Janesz részére Empty Kocsonya készítése, Janesz részére

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:13




    Kocsonya készítése, Janesz részére


    Kocsonya készítése, Janesz részére Kocsonya



    Hozzávalók:

    1,5 kg kocsonyahús (köröm, orr, fül, farok, fejrész, bőrök),
    0,5 kg sovány sertéscomb,
    3 fej fokhagyma. (megmosva, egészben)
    3 babérlevél
    10-15 szem egész bors,
    só,
    pirospaprika a díszítéshez

    Elkészítése:

    A kocsonyának való anyagot nagyon alaposan megtisztítjuk, a bőröket jól megkaparjuk, a szőröket leperzseljük s a húsokattöbb vízben megmossuk.
    Annyi vízben, hogy ellepje, a fokhagymával, babérlevéllel, és a borssal nagyon lassanfőzzük 3—4 órán keresztül, amíg a csontról a hús és a bőr könnyen leválik.
    Csak nagyon gyengén sózzuk.
    Ha a víz leapadt, annyival pótoljuk, hogy a húsokat jól ellepje.
    A tűzről levéve, szedjük ki a húsokat és egy dl hideg vizet öntsünk a léhez, hogy a zavarossága leülepedjen.
    Kihűtjük s tetejéről a zsírt leszedjük.
    A húsokat a csontokról leválasztjuk, tányérokba vagy tálba csinosan elhelyezzük a bőrös részekkel felfelé, és a sűrű szűrőn átszűrt kocsonyalevet ráöntögetjük.
    A tetejét megszórjuk pirospaprikával.
    Hideg helyre — de nem fagyni — alvadni tesszük.



    ---------------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 07:59