A madártej, Janesz részére!
Hozzávalók:
1 l tej (2,8 %-s)
4 tojás
2 vaniliás cukor
4 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A tejet feltesszük forrni közben a négy tojást feltörjük elválasztjuk a fehérjét a sárgájától
A sárgájához adjuk a kristálycukrot és az egyik vaníliát, amit fehéredéssig kavarjuk.(géppel)
A fehérjéhez adjuk a másik vaníliás cukrot nagyon kemény habbá kavarjuk.
Közben felforrt a tej, a habbot kanállal beleszaggatjuk megfőzzük szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
Végül a cukros tojássárgáját beleöntjük a tejbe összeforraljuk majd ráöntjük a megfőtt habra.
Jó nassolást kívánok! :
----------------------------------
Hozzávalók:
1 l tej (2,8 %-s)
4 tojás
2 vaniliás cukor
4 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A tejet feltesszük forrni közben a négy tojást feltörjük elválasztjuk a fehérjét a sárgájától
A sárgájához adjuk a kristálycukrot és az egyik vaníliát, amit fehéredéssig kavarjuk.(géppel)
A fehérjéhez adjuk a másik vaníliás cukrot nagyon kemény habbá kavarjuk.
Közben felforrt a tej, a habbot kanállal beleszaggatjuk megfőzzük szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
Végül a cukros tojássárgáját beleöntjük a tejbe összeforraljuk majd ráöntjük a megfőtt habra.
Jó nassolást kívánok! :
----------------------------------