Krumplis tészta
Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg száraz fodros (kocka) tészta
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
törött bors
olaj
só
Elkészítése:
A krumplit megpucolva kis kockákra vágjuk.
A hagymát apró kockára vágva kevés olajon megdinszteljük,
lehúzzuk a tűzről, pirospaprikával megszórjuk-elkeverjük, beleborítjuk a felkockázott krumplit és
annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a tűzre megfőzni.
Gyors tűzön, gyakori kevergetéssel addig főzzük, míg a leve kissé elfő és besűrűsödik.
A nagyobb krumplikat szétnyomkodjuk.
Közben a tésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és belekeverjük a krumplis alapba.
Hát ennyi!
Friss salátával, télen savanyúsággal fogyaszthatjuk.
--------------------------------------
Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg száraz fodros (kocka) tészta
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
törött bors
olaj
só
Elkészítése:
A krumplit megpucolva kis kockákra vágjuk.
A hagymát apró kockára vágva kevés olajon megdinszteljük,
lehúzzuk a tűzről, pirospaprikával megszórjuk-elkeverjük, beleborítjuk a felkockázott krumplit és
annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a tűzre megfőzni.
Gyors tűzön, gyakori kevergetéssel addig főzzük, míg a leve kissé elfő és besűrűsödik.
A nagyobb krumplikat szétnyomkodjuk.
Közben a tésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és belekeverjük a krumplis alapba.
Hát ennyi!
Friss salátával, télen savanyúsággal fogyaszthatjuk.
--------------------------------------