Grízes tészta
Hozzávalók 4 főre
50 dkg metélt tészta
2,5 dl búzadara
4 dl víz
só
olaj
baracklekvár
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm.
A darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítom, de ne legyen túl sötét. /Nagy lábasban, mert a tésztát is belekeverem a végén./
A 4 dl vízzel felengedem, és 1-2 percig, állandó kevergetés mellet főzöm csak!
Lezárom alatta a gázt, és betakarom, hogy a gríz megszívja magát.
Kb. 5 perc után összekeverem a tésztával.
Ezután összekeverem a tésztával, és baracklekvárral tálalom.
Megjegyzés:
Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom.
-----------------------------------
Hozzávalók 4 főre
50 dkg metélt tészta
2,5 dl búzadara
4 dl víz
só
olaj
baracklekvár
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm.
A darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítom, de ne legyen túl sötét. /Nagy lábasban, mert a tésztát is belekeverem a végén./
A 4 dl vízzel felengedem, és 1-2 percig, állandó kevergetés mellet főzöm csak!
Lezárom alatta a gázt, és betakarom, hogy a gríz megszívja magát.
Kb. 5 perc után összekeverem a tésztával.
Ezután összekeverem a tésztával, és baracklekvárral tálalom.
Megjegyzés:
Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom.
-----------------------------------