Sült zöldséges tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg füstölt sajt
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
- 4 dl tejföl
- 40 dkg fodroskocka tészta
A tésztát lobogó sós vízben készre főzöm,
leszűröm és lecsepegtetem.
Közben a tejfölt összekeverem az apróravágott fokhagymával,
sóval és borssal ízesítem.
Az apróra vágott zöldségeket egy kevés forró vajonkészre párolom.
Azután a tepsit kikenem vajjal, beöntöm a tésztát,
és összekeverem a zöldségekkel meg a fűszerestejföllel,
majd a tetejére rászórom a megreszelt füstölt sajtot.
Forró sütőbe teszem, és addig sütöm, míg a sajt rózsaszínűre pirul.
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg füstölt sajt
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
- 4 dl tejföl
- 40 dkg fodroskocka tészta
A tésztát lobogó sós vízben készre főzöm,
leszűröm és lecsepegtetem.
Közben a tejfölt összekeverem az apróravágott fokhagymával,
sóval és borssal ízesítem.
Az apróra vágott zöldségeket egy kevés forró vajonkészre párolom.
Azután a tepsit kikenem vajjal, beöntöm a tésztát,
és összekeverem a zöldségekkel meg a fűszerestejföllel,
majd a tetejére rászórom a megreszelt füstölt sajtot.
Forró sütőbe teszem, és addig sütöm, míg a sajt rózsaszínűre pirul.