Krumplis-káposztás-szalonnás
egytálétel
hozzávalók
80 dkg krumpli
1 kg savanyú káposzta, szükség esetén "kimosva"
1 szál paprikás kolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 mk majoranna
1 csipet fekete bors
szükség esetén só
tálaláshoz tejföl
elkészítés
A megpucolt burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a káposztával.
Kolbászt felkarikázzuk, adunk hozzá 1 mk majoránnát, 1 csipet őrölt fekete borsot.
Majd egy tűzálló edénybe vagy római tálba rétegezzük bele.
Egy sor krumplis-káposztás keveréket, rá a kolbászt, majd újra krumplis-káposztás keverék. 1 dl vizet öntünk rá, és végül szalonna csíkokkal befedjük.
Majd lefedjük az edényt alufóliával, ill. a római tálat a tetejével.
200 fokos sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük.
Időnként kivesszük, és megnézzük kell-e alá víz. Ilyenkor a káposzta puhaságát is ellenőrizzük.
Tejföllel kínáljuk.
egytálétel
hozzávalók
80 dkg krumpli
1 kg savanyú káposzta, szükség esetén "kimosva"
1 szál paprikás kolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 mk majoranna
1 csipet fekete bors
szükség esetén só
tálaláshoz tejföl
elkészítés
A megpucolt burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a káposztával.
Kolbászt felkarikázzuk, adunk hozzá 1 mk majoránnát, 1 csipet őrölt fekete borsot.
Majd egy tűzálló edénybe vagy római tálba rétegezzük bele.
Egy sor krumplis-káposztás keveréket, rá a kolbászt, majd újra krumplis-káposztás keverék. 1 dl vizet öntünk rá, és végül szalonna csíkokkal befedjük.
Majd lefedjük az edényt alufóliával, ill. a római tálat a tetejével.
200 fokos sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük.
Időnként kivesszük, és megnézzük kell-e alá víz. Ilyenkor a káposzta puhaságát is ellenőrizzük.
Tejföllel kínáljuk.