JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel Empty Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel

    Témanyitás  Jolcsi Vas. Jan. 27 2013, 21:37



    Krumplis-káposztás-szalonnás
    egytálétel



    Krumplis-káposztás-szalonnás egytálétel Krumplis-kaposztas-egytaletel



    hozzávalók

    80 dkg krumpli
    1 kg savanyú káposzta, szükség esetén "kimosva"
    1 szál paprikás kolbász
    15 dkg füstölt szalonna
    1 mk majoranna
    1 csipet fekete bors
    szükség esetén só
    tálaláshoz tejföl


    elkészítés

    A megpucolt burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a káposztával.
    Kolbászt felkarikázzuk, adunk hozzá 1 mk majoránnát, 1 csipet őrölt fekete borsot.
    Majd egy tűzálló edénybe vagy római tálba rétegezzük bele.
    Egy sor krumplis-káposztás keveréket, rá a kolbászt, majd újra krumplis-káposztás keverék. 1 dl vizet öntünk rá, és végül szalonna csíkokkal befedjük.
    Majd lefedjük az edényt alufóliával, ill. a római tálat a tetejével.
    200 fokos sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük.
    Időnként kivesszük, és megnézzük kell-e alá víz. Ilyenkor a káposzta puhaságát is ellenőrizzük.

    Tejföllel kínáljuk.



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:02