- húsdarálóból
Hozzávalók:
25 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
50 dkg sovány hús
3 gerezd fokhagyma
15 dkg paradicsompüré
1 ek. cukor
bazsalikom
oregano
őrölt bors
só
30dkg reszelt sajt
50 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
Végy elő egy megfelelő méretű lábast, és tedd a tűzhelyre.
A húsdarálóba először a szalonnát daráljuk le, és tesszük a lábosba, kiolvasztásra.
Közben már daráljuk is le a vöröshagymát, és mikor a szalonna kiolvadt, hozzáadjuk, és
megpirítjuk.
Míg a hagyma pirul, a húst is ledaráljuk, majd hozzáadjuk azt is, és így pirítjuk tovább az egészet.
Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral.
Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.
Főzd ki a spagetti tésztát, sós vízben.
Tálalásnál, alulra kerül a tészta, ráhalmozunk megfelelő mennyiségű ragut, majd meghintjük
reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok! :
-----------------------------------------
Hozzávalók:
25 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
50 dkg sovány hús
3 gerezd fokhagyma
15 dkg paradicsompüré
1 ek. cukor
bazsalikom
oregano
őrölt bors
só
30dkg reszelt sajt
50 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
Végy elő egy megfelelő méretű lábast, és tedd a tűzhelyre.
A húsdarálóba először a szalonnát daráljuk le, és tesszük a lábosba, kiolvasztásra.
Közben már daráljuk is le a vöröshagymát, és mikor a szalonna kiolvadt, hozzáadjuk, és
megpirítjuk.
Míg a hagyma pirul, a húst is ledaráljuk, majd hozzáadjuk azt is, és így pirítjuk tovább az egészet.
Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral.
Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.
Főzd ki a spagetti tésztát, sós vízben.
Tálalásnál, alulra kerül a tészta, ráhalmozunk megfelelő mennyiségű ragut, majd meghintjük
reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánok! :
-----------------------------------------