Rakott Bolognai Vandál módra
Hozzávalók
1 cs spagetti (0,5 kg)
kis olaj
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott kockázott paradicsom
1 kis doboz sűrített paradicsom
bazsalikom,
oregánó,
só,
bors,
cukor,
20-30 dkg párizsi/vagy ennek megfelelő darált hús
1 kis dobozos joghurt
2 tojás
Elkészítés
A tésztát megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
Amikor barnulni kezd, bele tesszük a fokhagymát, majd ha összesült összesült, beleborítjuk a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Ezt követően a sűrített paradicsom következik.
Fűszerezzük és összeforraljuk.
Amikor az ízek összeértek, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk, kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. Ha darált hússal csináljuk, akkor kevés olajon, pici sóval, borssal pirítsuk meg a húst, majd keverjük össze a szósszal. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
A tésztát és a szószt keverjük össze.
Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
A joghurthoz adjuk hozzá a tojásokat, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész, kenjük szét a keverék a tetején.
Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe, amíg a joghurtos öntet meg nem szilárdul, és a sajt el nem olvad.
--------------------------------------
Hozzávalók
1 cs spagetti (0,5 kg)
kis olaj
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott kockázott paradicsom
1 kis doboz sűrített paradicsom
bazsalikom,
oregánó,
só,
bors,
cukor,
20-30 dkg párizsi/vagy ennek megfelelő darált hús
1 kis dobozos joghurt
2 tojás
Elkészítés
A tésztát megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
Amikor barnulni kezd, bele tesszük a fokhagymát, majd ha összesült összesült, beleborítjuk a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Ezt követően a sűrített paradicsom következik.
Fűszerezzük és összeforraljuk.
Amikor az ízek összeértek, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk, kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. Ha darált hússal csináljuk, akkor kevés olajon, pici sóval, borssal pirítsuk meg a húst, majd keverjük össze a szósszal. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
A tésztát és a szószt keverjük össze.
Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
A joghurthoz adjuk hozzá a tojásokat, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész, kenjük szét a keverék a tetején.
Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe, amíg a joghurtos öntet meg nem szilárdul, és a sajt el nem olvad.
--------------------------------------