Töltött, rántott palacsinta
Hozzávalók:
15 db sós palacsinta
50 dkg darált hús
4 evőkanál olaj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só
törött bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa, a panírozáshoz
Elkészítése:
A húst ledaráljuk. A forró olajban megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a darált húst.
Sóval, borssal ízesítem, és bele nyomjuk a fokhagymát.
Először nagy lángon megpirítom, majd fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára párolom.
Úgy jó, ha szaftos marad a ragu.
Az előzőleg megsütött sós palacsinták közepére 1 evőkanálnyit rakok a húsos töltelékből, és,
mint a töltött káposztánál összehajtogatom.
Ezután lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, és
bő forró olajban pirosra sütöm.
Tartármártással, vagy ketchuppal kínálom.
Finom, és nagyon laktató. :
---------------------------------------
Hozzávalók:
15 db sós palacsinta
50 dkg darált hús
4 evőkanál olaj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só
törött bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa, a panírozáshoz
Elkészítése:
A húst ledaráljuk. A forró olajban megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a darált húst.
Sóval, borssal ízesítem, és bele nyomjuk a fokhagymát.
Először nagy lángon megpirítom, majd fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára párolom.
Úgy jó, ha szaftos marad a ragu.
Az előzőleg megsütött sós palacsinták közepére 1 evőkanálnyit rakok a húsos töltelékből, és,
mint a töltött káposztánál összehajtogatom.
Ezután lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, és
bő forró olajban pirosra sütöm.
Tartármártással, vagy ketchuppal kínálom.
Finom, és nagyon laktató. :
---------------------------------------