JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Töltött káposzta

    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 33
    Points : 106
    Reputation : 0
    Join date : 2011. Feb. 23.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Töltött káposzta Empty Töltött káposzta

    Témanyitás  Admin Csüt. Május 03 2012, 07:18




    Töltött káposzta


    Töltött káposzta Toltott-kaposzta



    hozzávalók 6 főre

    70 dkg darált sertéshús

    25 dkg rizs
    1 kg szálas savanyú káposzta
    1 kg (10-12 db) savanyú káposztalevél
    1 kis fej vöröshagyma
    1 fej fokhagyma
    2 tojás
    4 púpos tk őrölt paprika
    2 mk őrölt bors
    1,5 tk só
    15 dkg zsír
    2 ek liszt

    elkészítés

    A káposzta levéből egy bögrényit félreteszünk az esetleges utóízesítéshez,
    majd a káposztát felengedjük vízzel, átöblítjük, aztán kinyomkodjuk.
    A darálthúshoz hozzáadjuk a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát és a rizst,
    valamint a tojásokat, a sót, a borsot és az őrölt paprika felét, és
    1 dl -t a savanyú káposzta levéből, majd jól összegyúrjuk.
    A káposztaleveleken lévő vastag eret elvékonyítjuk és megtöltjük a darálthúsos keverékkel.
    A levelek közepébe 1 kis marék tölteléket helyezünk. Előbb a levél alsó részét,
    majd a két oldalát ráhajtjuk és szorosan feltekerjük.
    Egy nagy (kb. 8 literes) fazékba beleszórjuk az aprókáposzta 1/3 részét,
    ráhelyezzük a töltelékek felét, betakarjuk apró káposztával.
    Aztán újból a töltelékeket, végül aprókáposzta következik.
    Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 2- 2,5 liter) és feltesszük főni.
    Kb. 1,5 óra múlva, amikor a káposzta és a töltelék is megpuhul, nagyon vékony rántással berántjuk.
    A rántáshoz a zsíron a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk,
    a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprika másik felét és 2 dl hideg vízzel felengedjük,
    majd ráöntjük a káposztára, megpróbáljuk jól eloszlatni.
    további 10 perces főzés után készen is van.

    Aki szereti, tálalásnál tejfölt is tehet a tetejére.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!


    ------------------------------------



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 15:29