Burgonyafánk recept
Hozzávalók:
25 dkg áttört főtt burgonya
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
só
sütéshez bőven olaj,vagy zsír
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük,
majd összedolgozzuk a liszttel, a krumplival, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű, kelt tészta keménységű masszát kapjunk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Ezután egy óra hosszat letakarva pihentetjük, majd bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
Sütés közben a kis fánkok gömbölyűre duzzadnak, és ha nem sűrűn raktuk a serpenyőbe, maguktól is megfordulnak.
Jó étvágyat hozzá! :
----------------------------------
Hozzávalók:
25 dkg áttört főtt burgonya
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír
só
sütéshez bőven olaj,vagy zsír
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük,
majd összedolgozzuk a liszttel, a krumplival, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű, kelt tészta keménységű masszát kapjunk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Ezután egy óra hosszat letakarva pihentetjük, majd bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
Sütés közben a kis fánkok gömbölyűre duzzadnak, és ha nem sűrűn raktuk a serpenyőbe, maguktól is megfordulnak.
Jó étvágyat hozzá! :
----------------------------------