Fasírt recept
Hozzávalók:
50 dkg darált s.comb (vagy lapocka),
2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér),
2 tojás,
só,
bors,
p.paprika,
fokhagyma,
zs.morzsa és
sütéshez olaj.
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat,és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket (vagy kenyeret).
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, p.paprikával, majd jól összedolgozzuk a masszát.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd enyhén meghempergetjük zs.morzsában.
Ezután olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.
(Nem kell túl nagy lángon sütni, mert akkor a külseje megég,a közepe pedig nyers marad.
Akkor jó,ha kettétörve a közepe nem rózsaszínű.)
Lehet készíteni töltött fasírtot is, a fenti masszából a következőképpen:
kizsírozunk,vagy olajjal kikenünk egy sütőlemezt vagy tepsit és a masszát rátéve megformázzuk.
(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)
Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után, amilyen hosszú a fasírozott,
majd ismét megformázzuk a masszát.
Ezután alufóliával letakarva sütjük, mikor már majdnem jó, akkor levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
Ha kihűlt, szépen szeletelhető, és a fasírozottban szépen mutat a főtt tojáskarika.
(Lehet virslit, vagy kolbászt is belesütni a fasírtba, esetleg variálni a főtt tojással.)
----------------------------------------------
Hozzávalók:
50 dkg darált s.comb (vagy lapocka),
2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér),
2 tojás,
só,
bors,
p.paprika,
fokhagyma,
zs.morzsa és
sütéshez olaj.
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat,és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket (vagy kenyeret).
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, p.paprikával, majd jól összedolgozzuk a masszát.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd enyhén meghempergetjük zs.morzsában.
Ezután olajban pirosra sütjük, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.
(Nem kell túl nagy lángon sütni, mert akkor a külseje megég,a közepe pedig nyers marad.
Akkor jó,ha kettétörve a közepe nem rózsaszínű.)
Lehet készíteni töltött fasírtot is, a fenti masszából a következőképpen:
kizsírozunk,vagy olajjal kikenünk egy sütőlemezt vagy tepsit és a masszát rátéve megformázzuk.
(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)
Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után, amilyen hosszú a fasírozott,
majd ismét megformázzuk a masszát.
Ezután alufóliával letakarva sütjük, mikor már majdnem jó, akkor levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
Ha kihűlt, szépen szeletelhető, és a fasírozottban szépen mutat a főtt tojáskarika.
(Lehet virslit, vagy kolbászt is belesütni a fasírtba, esetleg variálni a főtt tojással.)
----------------------------------------------