JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Csípős csirkecomb hagyma ágyon

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Csípős csirkecomb hagyma ágyon Empty Csípős csirkecomb hagyma ágyon

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:44




    – pikáns szószban sütve


    Csípős csirkecomb hagyma ágyon Cs%C3%ADp%C5%91s%20csirkecomb



    Hozzávalók
    Csirke alsó comb
    Ketchup
    Mustár
    Örölt chili, vagy erős pista
    Fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
    Nagy fej vöröshagyma
    Tv vagy lecsó paprika
    Világos szójaszósz (én sötétet is használtam a végén)
    Olaj
    Vegeta vagy egyéb ételízesítő

    Elkészítés

    A csirkét megtisztítjuk, bőrétől és az esetleg rajta maradt zsírdaraboktól megszabadítjuk, és jó mélyen vagdaljuk be, több helyen.

    Fogjunk egy műanyag tálat, amelybe egyenlő arányban mustárt és ketchup-ot öntünk,
    majd 1-2 evőkanál szójaszószt, só helyett vegetát vagy egyéb ételízesítőt.
    A mártásba kerülhet még bors, valami fokhagyma, és chili paprika.
    A csirkecombokat helyezzük bele a szószba, majd teljesen forgassuk bele, és hagyjuk így állni legalább fél órát.

    Miután a csirkecombokat kiszedtük a szószból, fektessük őket egy némi olajjal meglocsolt kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba, amelynek az aljára hagymakarikákkal előzetesen megágyaztunk.
    A combok tetejére öntsük rá a maradék szószt, és ha kevésnek találjuk, egy kis vizet is.
    Én a szósz tetejére tettem néhány paprika csíkot, mivel nagyon szeretem nem csak a sült hagymát, de a sült paprikát is.

    Az edényünket fedjük le alufóliával, majd tegyük kb. 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre.
    Nézzük meg az árut, ha kell, öntsünk alá kevés vizet, és vegyük le a fóliát róla.
    Tegyük vissza még 10 percre, fordítsuk meg a combokat, majd a másik felének is adhatunk pár percet, amíg megpirul.

    Köretnek adhatunk hozzá burgonyát sülve, vagy főve, de akár a rizs is tökéletesen illik hozzá.

    Jó étvágyat!

    ---------------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 01 2024, 03:26