– pikáns szószban sütve
Hozzávalók
Csirke alsó comb
Ketchup
Mustár
Örölt chili, vagy erős pista
Fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
Nagy fej vöröshagyma
Tv vagy lecsó paprika
Világos szójaszósz (én sötétet is használtam a végén)
Olaj
Vegeta vagy egyéb ételízesítő
Elkészítés
A csirkét megtisztítjuk, bőrétől és az esetleg rajta maradt zsírdaraboktól megszabadítjuk, és jó mélyen vagdaljuk be, több helyen.
Fogjunk egy műanyag tálat, amelybe egyenlő arányban mustárt és ketchup-ot öntünk,
majd 1-2 evőkanál szójaszószt, só helyett vegetát vagy egyéb ételízesítőt.
A mártásba kerülhet még bors, valami fokhagyma, és chili paprika.
A csirkecombokat helyezzük bele a szószba, majd teljesen forgassuk bele, és hagyjuk így állni legalább fél órát.
Miután a csirkecombokat kiszedtük a szószból, fektessük őket egy némi olajjal meglocsolt kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba, amelynek az aljára hagymakarikákkal előzetesen megágyaztunk.
A combok tetejére öntsük rá a maradék szószt, és ha kevésnek találjuk, egy kis vizet is.
Én a szósz tetejére tettem néhány paprika csíkot, mivel nagyon szeretem nem csak a sült hagymát, de a sült paprikát is.
Az edényünket fedjük le alufóliával, majd tegyük kb. 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre.
Nézzük meg az árut, ha kell, öntsünk alá kevés vizet, és vegyük le a fóliát róla.
Tegyük vissza még 10 percre, fordítsuk meg a combokat, majd a másik felének is adhatunk pár percet, amíg megpirul.
Köretnek adhatunk hozzá burgonyát sülve, vagy főve, de akár a rizs is tökéletesen illik hozzá.
Jó étvágyat!
---------------------------------
Hozzávalók
Csirke alsó comb
Ketchup
Mustár
Örölt chili, vagy erős pista
Fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
Nagy fej vöröshagyma
Tv vagy lecsó paprika
Világos szójaszósz (én sötétet is használtam a végén)
Olaj
Vegeta vagy egyéb ételízesítő
Elkészítés
A csirkét megtisztítjuk, bőrétől és az esetleg rajta maradt zsírdaraboktól megszabadítjuk, és jó mélyen vagdaljuk be, több helyen.
Fogjunk egy műanyag tálat, amelybe egyenlő arányban mustárt és ketchup-ot öntünk,
majd 1-2 evőkanál szójaszószt, só helyett vegetát vagy egyéb ételízesítőt.
A mártásba kerülhet még bors, valami fokhagyma, és chili paprika.
A csirkecombokat helyezzük bele a szószba, majd teljesen forgassuk bele, és hagyjuk így állni legalább fél órát.
Miután a csirkecombokat kiszedtük a szószból, fektessük őket egy némi olajjal meglocsolt kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba, amelynek az aljára hagymakarikákkal előzetesen megágyaztunk.
A combok tetejére öntsük rá a maradék szószt, és ha kevésnek találjuk, egy kis vizet is.
Én a szósz tetejére tettem néhány paprika csíkot, mivel nagyon szeretem nem csak a sült hagymát, de a sült paprikát is.
Az edényünket fedjük le alufóliával, majd tegyük kb. 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre.
Nézzük meg az árut, ha kell, öntsünk alá kevés vizet, és vegyük le a fóliát róla.
Tegyük vissza még 10 percre, fordítsuk meg a combokat, majd a másik felének is adhatunk pár percet, amíg megpirul.
Köretnek adhatunk hozzá burgonyát sülve, vagy főve, de akár a rizs is tökéletesen illik hozzá.
Jó étvágyat!
---------------------------------