Töltött csirkecomb
Hozzávalók:
4 db kisebb csirkecomb
4 db zsemle
4 db tojás
1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
só
törött bors
majoránna
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk.
Ha kihűlt akkor a kifacsart zsemlékhez adjuk a fokhagymát belereszeljük.
Hozzáadjuk a 4 tojást, és fűszerezzük. A majoránnát ne sajnáljuk belőle,
az adja meg a jó ízét. Jól összedolgozzuk.
A csirkecombokat megmossuk, és a bőrét ellazítjuk a hústól, és a tölteléket a
bőre alá töltjük.
Közepes méretű tepsit zsírral kikenünk, és zsemlemorzsával meghintjük.
A kimaradt tölteléket a tepsi alján szétosszuk, és erre fektetjük a megtöltött
csirkecombokat. A maradék zsírral meglocsoljuk, és a tepsit alufóliával letakarjuk.
200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük. Majd a fóliát levesszük, és
visszatesszük még sülni kb 15-20 percig, míg szépen meg nem pirulnak a combok.
Most sült újburgonyát, és kovászos uborkát tálaltam hozzá, de finom krumplipürével,
vagy akár rizs körettel is.
Jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók:
4 db kisebb csirkecomb
4 db zsemle
4 db tojás
1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
só
törött bors
majoránna
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, a hagymákat megtisztítjuk.
A vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk.
Ha kihűlt akkor a kifacsart zsemlékhez adjuk a fokhagymát belereszeljük.
Hozzáadjuk a 4 tojást, és fűszerezzük. A majoránnát ne sajnáljuk belőle,
az adja meg a jó ízét. Jól összedolgozzuk.
A csirkecombokat megmossuk, és a bőrét ellazítjuk a hústól, és a tölteléket a
bőre alá töltjük.
Közepes méretű tepsit zsírral kikenünk, és zsemlemorzsával meghintjük.
A kimaradt tölteléket a tepsi alján szétosszuk, és erre fektetjük a megtöltött
csirkecombokat. A maradék zsírral meglocsoljuk, és a tepsit alufóliával letakarjuk.
200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük. Majd a fóliát levesszük, és
visszatesszük még sülni kb 15-20 percig, míg szépen meg nem pirulnak a combok.
Most sült újburgonyát, és kovászos uborkát tálaltam hozzá, de finom krumplipürével,
vagy akár rizs körettel is.
Jó étvágyat kívánok!