Grillezett mustáros csirkecomb
A mustáros csirkecomb egy pikáns, zöldfűszeres változat,
amely egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
4 csirkecomb
2ek Dijon mustár
½ tk bazsalikom (apróra vágva)
½ tk oregano (apróra vágva)
½ tk kakukkfű (apróra vágva)
½ tk rozmaring (apróra vágva)
jó a szárított is, ha nincs friss zöld fűszerünk, de abból dupla mennyiséget számoljunk!!
2 gerezd fokhagyma (préselve)
Elkészítés:
A zöldfűszereket keverjük el a mustárral egy nylonzacskóban.
Adjuk hozzá a csirkecombokat.
A zacskóra kössünk egy csomót, és nyomkodjuk át a csirkecombokat,
hogy a pác alaposan befedje őket.
Tegyük be a hűtőszekrénybe, és pihentessük minimum félórát, de ideálisan 2-4 órát.
Grillezzük parázson vagy a lávaköves grillsütő felső polcán.
Tippek
Természetesen konyhai sütőben is lehet grillezni, de ne túl magas hőmérsékleten!
A megmaradt páccal egy párszor kenegethetjük sütés közben.
-----------------------------------
A mustáros csirkecomb egy pikáns, zöldfűszeres változat,
amely egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
4 csirkecomb
2ek Dijon mustár
½ tk bazsalikom (apróra vágva)
½ tk oregano (apróra vágva)
½ tk kakukkfű (apróra vágva)
½ tk rozmaring (apróra vágva)
jó a szárított is, ha nincs friss zöld fűszerünk, de abból dupla mennyiséget számoljunk!!
2 gerezd fokhagyma (préselve)
Elkészítés:
A zöldfűszereket keverjük el a mustárral egy nylonzacskóban.
Adjuk hozzá a csirkecombokat.
A zacskóra kössünk egy csomót, és nyomkodjuk át a csirkecombokat,
hogy a pác alaposan befedje őket.
Tegyük be a hűtőszekrénybe, és pihentessük minimum félórát, de ideálisan 2-4 órát.
Grillezzük parázson vagy a lávaköves grillsütő felső polcán.
Tippek
Természetesen konyhai sütőben is lehet grillezni, de ne túl magas hőmérsékleten!
A megmaradt páccal egy párszor kenegethetjük sütés közben.
-----------------------------------