Házi készítésű csokoládéfagylalt
hozzávalók
2 db tojás
4 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
1 nagy marék feldarabolt étcsokoládé
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
A 10 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretessszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a marék feldarabolt étcsokoládét.
Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük.
---------------------------------
hozzávalók
2 db tojás
4 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
1 nagy marék feldarabolt étcsokoládé
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
A 10 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretessszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a marék feldarabolt étcsokoládét.
Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük.
---------------------------------