Sodrott rétes recept
Hozzávalók
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
Elkészítése
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. –
a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral –
majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát.
A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, hogy
megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk.
Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk,
tetejét olajjal és tejföllel megkenjük.
A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és
kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük.
Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
Nagyon egyszerű és gyors.
Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, sikerrel járnak.
-----------------
Hozzávalók
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
Elkészítése
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. –
a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral –
majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát.
A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, hogy
megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk.
Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk,
tetejét olajjal és tejföllel megkenjük.
A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és
kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük.
Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
Nagyon egyszerű és gyors.
Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, sikerrel járnak.
-----------------