JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Tárkonyos bableves

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Tárkonyos bableves Empty Tárkonyos bableves

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 23:43




    Tárkonyos bableves



    Tárkonyos bableves T%C3%A1rkonyos%20bableves



    Hozzávalók:

    30 dkg száraz bab,
    50 dkg füstölt oldalas,
    2 csapott evőkanál liszt,
    1 csomó tárkony, vagy 1 evőkanál száraz tárkony,
    5 dkg zsír,
    1 kiskanál pirospaprika,
    só,
    ecet izlés szerint

    Elkészítése:

    Egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk a babot, és másnap másfél liter vízben feltesszük főni.
    Beletesszük a darabokra vágott oldalast meg a tárkonyt, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük.
    Mikor a hús puha, a zsírból a liszttel meg a paprikával készített rántással besűrítjük,
    és kétliternyire kiegészítjük a levest.
    Csak akkor sózzuk, ha a füstölt oldalastól nem lett elég sós.
    Tálaláskor izlés szerin ecetezzük.
    A füstölt oldalast vagy a levesben tálaljuk, vagy még a besűsítés előtt kivesszük, melegen tartjuk,
    és második fogásként ecetes tormával adjuk asztalra.



    -----------------------------------

      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:08