JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sajtos burgonyakeksz

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sajtos burgonyakeksz Empty Sajtos burgonyakeksz

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Ápr. 01 2011, 08:39



    Sajtos burgonyakeksz



    Sajtos burgonyakeksz 3193_001099



    Hozzávalók:

    15 dkg liszt,
    10 dkg burgonyából készült püré,
    2 ek reszelt sajt,
    1 ek tej,
    1 simára kevert tojás,
    só,
    késhegynyi mustár,
    késhegynyi cayenne-bors;

    Hozzávalók a tetejére:

    5 dkg reszelt ementáli vagy edami sajt,
    ½ dl zabpehely

    Elkészítése:

    A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit kizsírozzuk. Az átszitált lisztet a krumplival, a tojással, a sajttal, a tejjel, a mustárral meg a borssal összedolgozzuk, kissé megsózzuk. A masszából púpozott evőkanálnyit kiszakítunk, és lisztes kézzel gömbbé formáljuk. Zabpehelybe és reszelt sajtba forgatjuk, majd 5 cm átmérőjű korongokat készítünk. A süteményt az előkészített tepsire sorba fektetjük, és 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra vagy deszkára rakva hűtjük ki.



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:06