Sajtos burgonyakeksz
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg burgonyából készült püré,
2 ek reszelt sajt,
1 ek tej,
1 simára kevert tojás,
só,
késhegynyi mustár,
késhegynyi cayenne-bors;
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg reszelt ementáli vagy edami sajt,
½ dl zabpehely
Elkészítése:
A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit kizsírozzuk. Az átszitált lisztet a krumplival, a tojással, a sajttal, a tejjel, a mustárral meg a borssal összedolgozzuk, kissé megsózzuk. A masszából púpozott evőkanálnyit kiszakítunk, és lisztes kézzel gömbbé formáljuk. Zabpehelybe és reszelt sajtba forgatjuk, majd 5 cm átmérőjű korongokat készítünk. A süteményt az előkészített tepsire sorba fektetjük, és 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra vagy deszkára rakva hűtjük ki.