JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Zserbó recept, ahogy a legfinomabb!

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Zserbó recept, ahogy a legfinomabb! Empty Zserbó recept, ahogy a legfinomabb!

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Dec. 29 2011, 21:51




    Zserbó recept, ahogy a legfinomabb!




    Zserbó recept, ahogy a legfinomabb! Images?q=tbn:ANd9GcTqPNech3noq3du1LRzjO3VaO9aVwRdh-RLfJ5rIqcxiWaFvUVL



    Hozzávalók 1 tepsi zserbóhoz:

    A tésztához:

    35 dkg liszt
    4 dkg porcukor
    1 tojássárgája
    20 dkg vaj
    1 dkg élesztő
    1 dl tej
    2 g sütőpor

    A töltelékhez:

    15 dkg darált dió
    10 dkg cukor
    20 dkg baracklekvár
    1 citrom reszelt héja
    vaníliás cukor
    A csokoládé bevonathoz:
    2 tábla étcsokoládé (kb. 20 dkg)

    Elkészítés:

    1. Langyosra melegítjük a tejet, hozzákeverünk 2 teáskanál cukrot és beletesszük az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
    2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sütőport és egy csipet sót. Kézzel az egészet jól összedolgozzuk.
    3. Amikor összeálló, homogén tésztává gyúrtuk, a tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat kinyújtjuk tepsink méretére ( ez általában 35x25 cm). Figyeljünk, hogy a tészta ne legyen túl nagy, inkább legyen kisebb, mert még kelni fog.
    4. A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban. Terítsük az egyik lapot a tepsi aljába. Kenjük meg lekvárral, hintsük meg a diós keverékkel. Helyezzük rá a második lapot, ezt is kenjük meg lekvárral és szórjuk meg dióval.
    5. Borítsuk le a harmadik lappal úgy, hogy mindenhol fedjen. Hagyjuk kelni szobahőmérsékleten még egy órát. Sütés előtt szurkáljuk meg a tészta tetejét egy villával.
    6. 180 C-fokon addig sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb. 15 perc). A megsült tésztát hagyjuk kihűlni. Alacsony lángon felolvasztjuk a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett, majd a tészta tetejére öntsük. Hagyjuk a mázat megdermedni.
    7. Szeleteljük téglalap vagy rombusz formára.

    Jó étvágyat kívánunk!






      Pontos idő: Pént. Nov. 01 2024, 10:40